Két eltűnt fényképezőgép esete

Posted by:

Az alábbiakban két egymástól stílusban és végeredményben is különböző esetet írok le, melyből egyik Budapesten a másik New Yorkban történt meg. 

A hazai történet elég kellemetlen, főleg nekem, mivel az áldozat én voltam. Történt ugyanis, hogy egy “kedves” ismerősöm megszabadított a fényképezőgépemtől, egy Canon 550D-től a rajta lévő Canon 18-55 IS objektívvel, de nem hagyta a fotóstáskában a Canon 50/F1.8 EF II objektívemet sem, és egy 8GB Samsung SDHC memóriakártyát, valamint a gép töltőjét sem. A táskát persze meghagyta, emiatt csak bő egy hét után észleltem, hogy nincs a helyén. Természetesen a gép nem került elő, és nem is fog.

A másik történet más, egy fotós Casey Neistat hagyta véletlenül a csomagját egy taxiban New Yorkban. Másnap a rendőrség felhívta a fotóst, hogy a taxis bevitte neki a csomagját, ami egyébként a megélhetésének alapfelszerelése és értéke 13238,86 dollár. A fotos persze adott jókora borravalót a becsületes taxisnak, és úgy döntött készít egy videót az esetről.

 

3

Comments

  1. I'Am  augusztus 10, 2012

    Miért nem tettél feljelentést, ha tudod ki az ismerős?

  2. Istok  augusztus 16, 2012

    A magyar jog miatt. Mivel 1 hét eltelte után vettem észre, nagy valószínűséggel már túladott rajta, ha név szerint feljelentem, és nem találja meg a hatóság, hamis vád és hatóság félrevezetése miatt eljárás indult volna ellenem. Névtelen feljelentéssel meg nem biztos, hogy sikerül megállapítani az illető bűnösségét, de ha igen, akkor sem lesz pénzem és fényképezőgépem, hacsak nem költöm el az új fényképező árát ügyvédre.

  3. I'Am  augusztus 18, 2012

    Így világos! Próbáld kerülni az ilyet, sok sikert a fotózással! 😉

Add a Comment